Henriette Feith studeerde solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Zij heeft zich vanaf haar afstuderen voornamelijk toegelegd op barok, oratrorium-  en kamermuziek.

Zij vormt al sinds haar studie een vast duo met de pianist Maurice Lammerts van Bueren
met wie zij de cd “Curiosity Killed..” opnam en met grote regelmaat liedrecitals geeft. Als duo volgden zij lessen bij Rudolf Jansen en Graham Johnson. Haar affiniteit met de oude muziek blijkt, naast vele barokconcerten in binnen- en buitenland, ook uit de samenwerking met luitist David van Ooijen. Hun  cd, “La Cecchina”,waarop een selectie liederen uit het “Il Primo Libro delle Musiche” (1618) van Francesca Caccini zijn opgenomen, werd in De Telegraaf besproken onder de aanhef: "Sympathieke schoonheid". Verder: "Prachtig repertoire, uitgevoerd met een al even prachtige en persoonlijke stem.." 

Henriette Feith is jarenlang als freelancer verbonden geweest aan het Amsterdam Baroque Choir  (o.l.v. Ton Koopman) het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omoepkoor. Sinds een paar jaar richt zij zich volledig op haar eigen concertpraktijk en klassieke zanglespraktijk Studio Vocaal Amersfoort.

Henriette Feith is initiatiefnemer en programmeur van de vocale kamermuziekserie Music On Chairs dat in 2015 in Amersfoort van start ging. Zij werkte ook in dit verband samen met pianist Maurice Lammerts van Bueren en verder met aansprekende musici als bariton Sinan Vural, het Apollo Ensemble, David van Ooijen (theorbe), Lidewij van der Voort (barokviool), Cassandra Luckhardt (gamba), mezzosopraan Cécile van de Sant , Judith Jamin (harp)  Francien Post (fluit) en het Arte Duo (Lineke Lever, piano, Aubrey Snell, saxofoon), het duo  Izhar Elias /Levan Tskhadadze (gitaar/klarinet), barokensemble Fantasticus en countertenor Kaspar Kröner. Voor het seizoen ’18-’19 staan concerten met wereldberoemde traverso speler Wilbert Hazelzet, het kamermuziek ensemble POLLUX (met de Folksongs van Berio) en het Artonis pianotrio op het programma.